Welke schoonmaakbedrijven offerte kun je het beste aanvragen in 2020?

Er zijn veel schoonmaakbedrijven en het verschil tussen een adequaat, slecht en uitstekend schoonmaakbedrijf maakt echt een verschil. Hoe weet u dan welke professionele schoonmaakbedrijven u moet gebruiken? Hier is een lijst van 15 zaken die u moet opzoeken voordat u een schoonmaakbedrijf inhuurt. Na het lezen van deze lijst, weet u hoe u kunt vertellen welk schoonmaakbedrijf goed is en welk niet (voordat u ze inhuurt):

1. Krijg een prijsopgave van minstens drie schoonmaakbedrijven.

Er zijn een paar redenen waarom dit moet gebeuren. Niet alleen om te weten welk schoonmaakbedrijf het beste geprijsd is, maar ook om te zien hoeveel een gat er zit in de prijzen voor dezelfde dienst. “Je krijgt waar je voor betaalt” is misschien clichématig, maar dat maakt het niet onwaar. Terwijl als de verschillen in prijzen niet zo groot zijn, is het waarschijnlijk het beste om te gaan met wat professionele schoonmaak bedrijven geeft je de meeste knal voor je bok. Maar als het verschil in prijzen exponentieel anders is, moet dit u iets vertellen en u een reden geven om sceptisch te zijn.

Ook bij de vraag wat de prijsopgaven zijn, is het aan te raden om te vragen of de prijsopgaven alles omvatten (de materialen en de arbeid) en hoeveel een speciale aangepaste schoonmaakdienst kan zijn in aanvulling op de schoonmaakdiensten die worden aangeboden.

2. Vraag hoe lang de schoonmaakbedrijven al actief zijn.

Er zijn veel bedrijven die komen en gaan, dus een bedrijf dat al een tijdje in bedrijf is, zegt iets positiefs over het schoonmaakbedrijf. Hoewel een lange levensduur geen garantie is voor grootsheid, zou het een factor moeten zijn die wordt meegewogen. (Immers, hoe kan een bedrijf zo lang open blijven als het geen tevreden terugkerende klanten heeft).

3. Vraag of ze hun werk garanderen.

De meeste bedrijven zeggen dat uw tevredenheid gegarandeerd is, maar wat betekent dat? Betekent het dat ze u een terugbetaling zullen aanbieden als u ontevreden bent? Het is belangrijk om dit uit te zoeken voordat u iemand in dienst neemt om een klus voor u te klaren (vooral een klus die tevredenheid garandeert).

4. Vraag een lijst met referenties.

Een goed bedrijf zal trouwe en tevreden klanten hebben. Het is raadzaam om een lijst met referenties te vragen, zodat u zich op uw gemak voelt in de wetenschap dat u te maken heeft met een schoonmaakbedrijf dat een grote klantenkring van tevreden klanten heeft.

5. Kunnen zij alle schoonmaakdiensten leveren die je nodig hebt?

Bij het inhuren van een professionele schoonmaker is het het beste om alle diensten die zij aanbieden te kennen. Waarom zou u een aantal schoonmaakbedrijven inhuren als u er een kunt inhuren om alle taken uit te voeren die u nodig heeft? Het is makkelijker om bij te houden welk bedrijf u inhuurt (en niet elke keer dat u een nieuw schoonmaakbedrijf inhuurt deze lijst door te nemen) over veel bedrijven? Doet het schoonmaakbedrijf aan vloerwas, tapijtreiniging, heeft het een schoonmaakdienst? Het is het beste om alle diensten die zij aanbieden te kennen voordat u een bedrijf inhuurt. Als er twee schoonmaakbedrijven zijn om uit te kiezen en alle andere dingen gelijk zijn, is het waarschijnlijk het beste om degene te huren die de meeste diensten aanbiedt.

6. Bieden ze groene schoonmaakproducten aan?

Dankzij de instroom van de groene schoonmaakbeweging kan men een groen schoonmaakbedrijf inhuren zonder zich zorgen te maken of de producten die ze gebruiken minder goed zijn omdat ze goed voor u zijn. Tegenwoordig doet groene reiniging net zo goed zijn werk als niet-groene reiniging, maar het doet het beter, omdat het reinigt zonder toevoeging van chemicaliën en giftige stoffen aan de aarde. Als u geïnteresseerd bent in groen schoonmaken, zorg er dan voor dat de professionele schoonmakers die u zoekt voldoen aan het groene keurmerk.

7. Bieden ze 24 uur per dag en 7 dagen per week een noodschoonmaakdienst aan?

Als er een noodsituatie is, zoals een overstroming, gebroken leidingen, verstopt toilet of andere dergelijke problemen die onmiddellijk moeten worden aangepakt, is het geruststellend dat u het schoonmaakbedrijf op elk moment van de dag kunt bellen om u te behoeden voor eventuele rampen. Uw schoonmaakbedrijf moet immers al bekend zijn met uw gebouw en er toegang toe hebben, dus het is makkelijker voor hen om schoonmaaknoodgevallen en rampen op te lossen dan iemand die niet eerder voor u heeft gewerkt.

8. Hebben ze een vergunning, zijn ze gebonden en zijn ze verzekerd?

Het is belangrijk om bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf (of welk bedrijf dan ook) ervoor te zorgen dat ze een vergunning hebben om het werk te doen. Zorg er ook voor dat er een band is, wat betekent dat ze verantwoordelijk zijn voor eventuele schade, verlies, of een andere tekortkoming die zou kunnen gebeuren. Een professioneel schoonmaakbedrijf dat gebonden is, garandeert dat u geen verlies van hun kant hoeft te lijden, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor eventuele schade of storingen die zouden kunnen ontstaan. Huur ook nooit een schoonmaakbedrijf in dat niet kan aantonen dat het verzekerd is.

9. Is er een klantenservicemedewerker toegewezen aan uw account?

Soms is het moeilijk om rechtstreeks contact op te nemen met de persoon die voor u aan het schoonmaken is en als u het schoonmaakbedrijf belt, wordt u mogelijk doorverwezen naar iemand die niet bekend is met uw account. Zorg ervoor dat u weet wie er aan uw account werkt en als er een direct nummer is, kunt u hem of haar bellen (zodat u geen onnodige tijd hoeft te verspillen aan het doorschakelen en uitzoeken van uw account).

10. Hoe weet u of ze uw verzoeken en eventuele problemen opsporen?

Vraag hoe het bedrijf uw problemen of verzoeken zal behandelen. Hoe weet u wanneer het probleem is opgelost of het verzoek is afgerond? Zorg ervoor dat ze een duidelijke procedure hebben om te beoordelen, aan te pakken en op te volgen.

11. Zullen ze een op maat gemaakt schoonmaakplan voor u opstellen?

Voordat een schoonmaakdienst u een offerte geeft, moeten ze naar uw gebouw komen kijken en vragen stellen over wat u zoekt en hoe ze het werk voor u op maat kunnen maken. Het is belangrijk om professionele schoonmakers in te huren die een op maat gemaakt schoonmaakwerkplan hebben. Immers, u huurt ze in, dus ze moeten u voorzien van wat u wilt, niet wat ze willen.

12. Zijn de schoonmakers goed getraind in de beste industriële technieken?

Het hebben van een personeel dat, indien goed opgeleid, zal garanderen dat het schoonmaakbedrijf dat u inhuurt u de beste schoonmaakservice zal geven die beschikbaar is. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het personeel goed getraind is, omdat bepaalde eigendommen (zoals vloeren en bureaus) per ongeluk bekrast kunnen worden als ze verkeerd worden schoongemaakt, dus weet dat het personeel van het schoonmaakbedrijf goed getraind is om te zorgen dat er geen amateurkrassen ontstaan als gevolg van verkeerd schoonmaken.

13. Wees er zeker van dat zij achtergrondcontroles uitvoeren op het schoonmaak- en managementpersoneel.

U geeft uw schoonmaakbedrijf toegang tot uw eigendommen. Zorg ervoor dat zij ervoor zorgen dat hun personeel betrouwbaar is (dit zou een gegeven moeten zijn en als een bedrijf geen achtergrondcontrole uitvoert, is het twijfelachtig dat zij zeer lang in het bedrijf zouden blijven).

14. Hebben ze een diepgaand/gedetailleerd reinigingsschema?

Helaas vergeten veel schoonmaakbedrijven een gedetailleerde reiniging (of bieden deze gewoon niet aan). 15. Gedetailleerd reinigen (ook wel afstoffen genoemd) is het grondig afstoffen, het reinigen van de ontluchtingsopeningen, het ontluchten en het opzuigen van de randen om stof- en vuilafzetting te voorkomen. Vraag uw reinigingsbedrijf of ze een dieptereiniging uitvoeren. Zo niet, zoek er dan een die dat wel doet, want dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat er geen opeenhoping van bacteriën en vuil plaatsvindt.

Het is aan te raden om wat vaker af te stoffen, dus vraag niet alleen of de schoonmaakdienst een dieptereiniging uitvoert, maar ook hoe vaak ze dat doen. Ook Google hoe vaak een dieptereiniging moet worden uitgevoerd, zodat u weet dat als ze zeggen hoe vaak ze een dieptereiniging uitvoeren dat dat echt vaak genoeg is.

15. Vraag hoe ze uw gebouw inspecteren en de schoonmaak die ze doen.

Om er zeker van te zijn dat een schoonmaakbedrijf u de best mogelijke service biedt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze regelmatig uw kantoor inspecteren om er zeker van te zijn dat het schoon blijft. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat schoonmaakbedrijven periodieke inspecties aanbieden; dit toont aan dat het schoonmaakbedrijf echt om zijn klanten geeft en niet alleen geïnteresseerd is in een eenmalige schoonmaakbeurt, maar ook in het controleren van uw gebouw om te zien hoe het gaat.

Als u deze 15 zaken volgt, bent u verzekerd van een veel beter schoonmaakbedrijf dan wanneer u gewoon blindelings zoekt. Het is belangrijk om de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat het schoonmaakbedrijf dat u vindt de best mogelijke is en het volgen van deze richtlijnen maximaliseert uw kans op succes dus. Veel succes bij het zoeken!