Incassobureau inschakelen een slim idee? Bekijk hier een aantal voor- en nadelen

Incassobureaus zijn bedrijven die de betaling van schulden van bedrijven of particulieren nastreven. Sommige bureaus werken als kredietagent en incassodiensten voor een percentage of een vergoeding van het verschuldigde bedrag. Andere incassobureaus worden vaak “incassokopers” genoemd omdat zij de schulden van de schuldeisers kopen voor slechts een fractie van de schuldwaarde en de schuldenaar achtervolgen voor de volledige betaling van het saldo.

  • Meestal sturen de schuldeisers de schulden naar een agentschap om ze uit de boekhouding van de vorderingen te verwijderen. Het verschil tussen de volledige waarde en het geïnde bedrag wordt als verlies geboekt.
  • Er bestaan strikte wetten die het gebruik van misbruiken door verschillende incassobureaus in de wereld verbieden. Als een agentschap zich ooit niet aan de wetten heeft gehouden, is het onderworpen aan regelgevende acties en rechtszaken van de overheid.

Soorten incassobureaus

De meeste agentschappen zijn dochterondernemingen of afdelingen van een bedrijf dat eigenaar is van de oorspronkelijke achterstallige betalingen. De rol van de eerste partij agentschappen is om betrokken te zijn bij de eerdere inning van schuldvorderingen, waardoor ze een grotere stimulans hebben om hun constructieve klantrelatie in stand te houden.

Deze bureaus vallen niet onder de Fair Debt Praktices Act regeling voor deze regeling is alleen voor derde partij bureaus. Zij worden in plaats daarvan “eerste partij” genoemd, omdat zij net als de schuldeiser deel uitmaken van het eerste partijcontract. Ondertussen wordt de klant of de schuldenaar als tweede partij beschouwd.

Over het algemeen zullen schuldeisers de rekeningen van de incassobureaus van de eerste partij niet langer dan 6 maanden bijhouden voordat de achterstallige betalingen worden genegeerd en aan een andere instantie worden doorgegeven, die dan de “derde partij” zal worden genoemd.

Incassobureaus van derden

Derde incassobureaus maken geen deel uit van het oorspronkelijke contract. Het contract heeft alleen betrekking op de schuldeiser en de klant of de schuldenaar. Eigenlijk wordt de term “incassobureau” toegepast op de derde partij. De schuldeiser draagt de rekeningen regelmatig rechtstreeks over aan een incassobureau op een zogenaamde “contingency basis”. Dit kost de eerste maanden niets voor de handelaar of de schuldeiser, behalve de communicatiekosten.

Dit is echter afhankelijk van de SLA of de individuele Service Level Agreement die bestaat tussen het incassobureau en de crediteur. Daarna krijgt het incassobureau een bepaald percentage van de achterstallige betalingen met succes geïncasseerd, vaak aangeduid als “Potentiële vergoeding of Pot Fee” bij elke succesvolle incasso.

  • De potentiële vergoeding hoeft niet te worden verlaagd bij de betaling van het volledige saldo. De schuldeiser van een incassobureau betaalt deze vaak wanneer de transactie wordt geannuleerd, zelfs voordat de achterstallige bedragen zijn geïnd. Incassobureaus profiteren alleen van de transactie als zij het geld succesvol bij de klant of de debiteur incasseren. Het beleid wordt ook wel “No Collection, No Fee” genoemd.
  • De incassoprovisie varieert van 15 tot 50 procent, afhankelijk van het soort schuld. Sommige bureaus bieden een vast bedrag van 10 dollar aan voor de zachte incasso- of pre-incassodienst. Dit soort service stuurt dringende brieven, meestal niet meer dan tien dagen uit elkaar en instrueert de debiteuren dat ze moeten betalen voor het bedrag dat ze verschuldigd zijn aan de schuldeiser of geconfronteerd worden met een negatief kredietrapport en een incasso-actie. Deze verzending van dringende brieven is veruit de meest effectieve manier om de debiteur te laten betalen voor zijn of haar achterstallige betalingen.

Goedkoop incassobureau vinden

En hij is goedkoop met het inhuren van een incassobureau. Hij huurt welk incassobureau dan ook in dat hem het minste geld in rekening brengt. Dus hij geeft zijn rekeningen door aan een incassobureau dat veel harde bal, agressieve incassotechnieken gebruikt om het geld in te zamelen en de reputatie van de dokter in onze gemeenschap echt schaadt.

Uw klant begrijpt het verschil niet tussen u en het incassobureau. Het is allemaal hetzelfde voor uw debiteur. Als u een slechte heeft, kan dat slecht zijn voor uw bedrijf. Dus hoe vindt u een goed incassobureau? Waarschijnlijk is het het beste om te netwerken binnen uw gemeenschap of binnen uw vakgebied om te zien wie andere schuldeisers gebruiken die ze leuk vinden.Een andere manier om het proces te starten bij het vinden van een goed incassobureau is om naar ACA International (voorheen de American Collectors Association) te gaan op acainternational.org. U kunt een zoektocht doen en uitzoeken wie er lid is.

  • Het feit dat een incassobureau dat u overweegt lid te worden van ACA International betekent niet noodzakelijkerwijs dat het bureau goed werk zal verrichten om geld voor u te verzamelen. Maar u moet zich er in ieder geval meer van bewust zijn dat het bureau een legitieme organisatie is. ACA heeft een gedragscode die het afdwingt.
  • Incassobureaus rekenen doorgaans 20%-50% van wat ze innen. Ik zou de vraag echter niet op die manier stellen. Ik zou vragen: “Van elke $1.000 die je int, wat krijg ik dan precies?” Door de vraag op die manier te stellen, wordt de mogelijkheid van extra kosten die u niet wist dat ze zouden worden opgenomen, geëlimineerd.
  • Als onderdeel van uw due diligence-proces bij het kiezen van een incassobureau, vraag het bureau om een lijst met referenties. Bel dan een aantal van hen om te zien of het bureau goed werk levert voor zijn bestaande klanten.

No cure no pay incassobureau

Vraag ook om een 10-daagse demand letter service. Met die service is het eerste wat het bureau zal doen voordat het uw rekeningen overneemt, het sturen van een brief naar uw debiteuren. In de brief staat dat uw debiteur tien dagen de tijd heeft om u te betalen voordat het incassobureau zich ermee bemoeit. Als uw debiteur u binnen de termijn van tien dagen betaalt, wordt het incassobureau niet ingeschakeld en brengt het bureau u ofwel niets in rekening ofwel brengt het u een nominaal bedrag in rekening voor het versturen van de brief.

Waarschijnlijk de meest voorkomende klacht die ik hoor van schuldeisers over hun incassobureaus is dat zij nooit feedback krijgen over hoe het bureau vordert met het innen van de vordering. Dus vraag het bureau over wat voor soort regelmatige rapportage u kunt verwachten te ontvangen van het bureau.